Apsys nagrodzony za Posnanię. Posnania – milion klientów w 3 tygodnie

Spółka Apsys Polska otrzymała nagrodę Best Retail Development & Developer of the Year w konkursie CIJ Awards 2016 za swoją nową flagową inwestycję – centrum Posnania.

Jury konkursu CIJ Awards, składające się z ekspertów branży nieruchomości, uznało spółkę Apsys Polska za najlepszego dewelopera 2016 roku, a wybudowane przez Apsys w Poznaniu centrum zakupowo-lifestyle’owe Posnania – za najlepszy projekt handlowy 2016 roku. To już 3 nagroda tego typu dla Posnanii i 6 nagroda dla spółki Apsys za aktywność deweloperską.

W ciągu 21 dni od otwarcia Posnanię odwiedziło milion klientów. Koncepcja oparta o najlepsze europejskie wzorce – wyjątkowy tenant mix, szeroki zakres usług, nowoczesne technologie, design i zrównoważone zagospodarowanie przestrzeni wokół Posnaniizyskuje uznanie zarówno ekspertów, jak i klientów – powiedział Benoit Charles, dyrektor generalny Apsys Polska.

Spółka Apsys jest zarządcą i deweloperem centrów handlowych w Polsce i we Francji. Najnowszą flagową inwestycją firmy jest Posnania – największa obecnie w Polsce i Europie Środkowej inwestycja handlowa o wartości 1,2 mld zł. To doskonale zlokalizowane, największe w Wielkopolsce centrum łączy funkcje zakupowe i usługowe, rekreacyjne i rozrywkowe. Na 100 tys. m2 nowoczesnej powierzchni handlowej znajduje się tu 300 marek lokalnych i globalnych, w tym moda, usługi, restauracje i kawiarnie, multipleks, klub bilardowy i kręgielnia, fitness z basenem oraz place zabaw dla dzieci. Posnanię wyróżnia nowoczesna architektura, design oraz instalacje artystyczne, ponadstandardowa obsługa klienta oraz usługi oparte na technologiach i multimediach, które razem składają się na unikatowy „customer experience”. Jest to pierwsze na poznańskim rynku centrum, które oferuje usługi „hands free shopping”, „collect & try” i „valet parking”. Wiele udogodnień przygotowano też dla rodzin, rowerzystów oraz osób zmotoryzowanych.

W tym roku odbyła się już 15 polska edycja konkursu CIJ Awards. Konkurs ten jest najstarszym tego typu wydarzeniem rynku nieruchomości komercyjnych w Polsce. W tym czasie ewoluował wraz ze zmianami zachodzącymi na rynku lokalnym, globalnym i międzynarodowym. Jego organizatorem jest CIJ, CEE & SEE Europe’s Real Estate – dostawca mediów cyfrowych i drukowanych

Nagrody dla Apsys:

Best Retail Development and Developer of the Year – CIJ Awards 2016

Developer of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2016

Developer of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2015

Retail Developer of the Year – CEE Retail Awards 2015

Retail Developer of the Year – CEE Retail Awards 2014

Retail Developer of the Year – CEE Green and Investment Building Awards 2014

Nagrody dla Posnanii:

Best Retail Development & Developer of the Year – CIJ Awards 2016

Retail Project of the Year – CEE Investment & Green Building Awards 2016

Retail Development of the Year – European Property Awards 2015

***

Kontakt dla mediów: Joanna Stankiewicz, Effective Public Relations, tel. (022) 822 07 52, 605 106 740, e-mail: JStankiewicz@effectivepr.pl

APSYS jest jednym z wiodących operatorów branży centrów handlowych w Polsce i we Francji. Firma powstała w 1996 roku i działa jako inwestor, deweloper, agent ds. najmu, menadżer projektu oraz zarządca nieruchomości.

Tworzy innowacyjne, „szyte na miarę” projekty uwzględniające specyfikę danego miejsca, kontekst społeczny oraz środowisko naturalne. Do największych inwestycji firmy należą Manufaktura w Łodzi oraz Posnania w Poznaniu, otwarta w październiku br. jako największe centrum zakupów, rozrywki i rekreacji w Wielkopolsce (100 tys. m2 GLA), wyróżnione nagrodą „Retail Project of the Year 2016”.

APSYS zarządza obecnie 22 centrami handlowymi zlokalizowanymi w 15 największych miastach w Polsce. Ich łączna powierzchnia najmu wynosi ok. 925 tys. m2. W ostatnich latach APSYS Polska był nagradzany przez PRCH, ICSC oraz Europa Property w dziedzinach rozwoju, zarządzania oraz marketingu.

Więcej informacji: www.apsysgroup.pl